In vijf weken naar Parijs: wij gaan de uitdaging aan!

Weet je nog dat wij een poosje terug in de running waren voor de titel ‘Het Vitaalste Bedrijf van Nederland’? Deze door ONVZ georganiseerde wedstrijd wisten we nét niet te winnen, maar we hebben wel weer grote stappen gezet in het verbeteren van de vitaliteit van onze werknemers. En daar krijgen we nu ook extra hulp bij van ONVZ!

We zitten teveel

Je hebt het ongetwijfeld al vaker gehoord: we zitten veel te veel en bewegen te weinig. Als je een hele dag op kantoor zit, dan kun je dat niet compenseren met bijvoorbeeld een uurtje sporten. En omdat veel mensen geen tijd hebben om uren te sporten naast het werk, is het zaak om manieren te vinden om voldoende te bewegen tijdens het werk.

Wij herkennen dit probleem maar al te goed: hoewel er collega’s zijn die de benen uit het lijf rennen, voert een groot deel van ons team het werk vooral achter de computer uit. En dat gebeurt zittend. Natuurlijk nemen we af en toe even een pauze, maar of het echt zoden aan de dijk zet …

Daarom waren wij direct enthousiast toen ONVZ ons benaderde voor deelname aan een pilot om de vitaliteit op het werk te vergroten door middel van een speciale challenge met activity trackers.

Wat gaan we doen?

Met deze activity trackers kunnen 15 van onze medewerkers bewegingsdoelen stellen en activiteiten registreren. Een voorbeeld van een doel is het zetten van 5000 stappen per dag (dat is ongeveer 3 kilometer). Daarnaast hebben we nog een extra uitdaging bedacht; wij willen binnen 5 weken vanaf ons hoofdkantoor in Hoogeveen naar Parijs lopen. Niet in het echt, maar virtueel. Hiervoor hebben we een speciale groepskoppeling gemaakt via itsmylife24, het systeem achter de activity trackers. Uiteraard houden we jullie op de hoogte van onze vorderingen!

Volg ons via Facebook, Instagram, Twitter en LinkedIn.